DESCRIEREA CELEI MAI IMORTANTE SEDINTE DE REBIRTH

 

Parearea mea este ca fiecare sedinta de respiratie, în momentul precis când se desfasoara, are o importanta esentiala.

Este un moment unic.

Din putina mea experienta si din ceea ce am putut sa înteleg, « vindecarea » se desfasoara într-o ordine intim legata de capacitatea mea de a « duce » acest proces.

Deci, mi-este greu sa aleg o sedinta anume, caci pentru un debutant (cum sunt eu), fiecare ocazie este folosita la maxim pentru ca bucati mari de reziduu sa se desprinda, cu emotiile si satisfactiile inerente.

Totusi, cred ca am sa aleg prima sedinta în grup, când am constientizat la modul cel mai acut si mai fizic cât sunt de încarcata de « memorie » dureroasa si cât de multe blocaje va fi bine sa descarc …

Sedunta era condusa de Patrice care ne ghida cu o voce neutra catre momentul încarnarii : al alegerii locului, timpului, circumstantelor si parintilor … Eram conectata emotional si toate aceste sugestii mi-au facut legatura cu o memorie de care nu eram constienta si, dintr-o data, am avut sentimentul unui spatiu neobisnuit de vast si de lejer, pe care ma pregateam sa-l parasesc si … ceea ce ma astepta nu era deloc usor !

O tara cu probleme umane grave, unde viata era terfelita la modul cel mai umilitor, iar femeile, aducatoare de viata, erau cele mai oropsite. Am vazut parintii mei : o mama foarte tânara care nu ma dorea, si un tata bun dar care, aparent, nu se prea impilca în acest eveniment esential pentru mine. Am simtit toata jalea si toata grozavia ce domnea în acea tara …

Respiram ca o locomotiva ca si cum as fi vrut sa rezolv, sa sterg cu respiratia mea aceasta amprenta atunci, dintr-o data ! Evident, inevitabilul s-a produs ! Am tetanizat total (în placa de beton…), emotiile, tristetea m-au cuprins din adâncul acestei memorii care fusese brusc trezita, si-am plâns cu disperare. Eram înconjurata de asistenti, Marie-France era la crestetul meu si, cu vocea ei blânda încerca sa ma readuca la realitate prin intermediul respiratiei.

Am venit de departe, si încet, încet am început sa-mi controlez respiratia. Atunci am înteles ca respiratia este un instrument deosebit de eficace, caci odata stapânit, am facut legatura cu constiinta mea înalta si am putut sa trec dincolo de emotie.

Sedintele ulterioare au început sa vindece progresiv aceasta încarcatura pe care am simtit-o întraga în aceasta prima sedinta în grup.

Mai am înca un drum foarte lung de facut, dar calea mea este deschisa iar încrederea începe sa ia locul clasicei mele neimplicari în viata

 

 

 

PREZENTAREA REBIRTH-ULUI 

 

Dr. Eve Jones s-a format în domeniul ştiintific la Universitatea din Chicago. Actualmente, ea predă la Universitatea din Los Angeles, la sectia de psihologie. Autoarea mai multor cărti şi responsabilă de emisiuni de radio, ea are, de asemenea, o mare experientă în psihoterapie pe care o practică în cabinet de mai mult de trei zeci de ani.

Textul ce urmează este un extras dintr-o conferintă pe care a tinut-o în fata profesioniştilor din domeniul medical şi publicat în cartea lui Sondra Ray « Celebrarea naşterii ».

Sunt foarte bucuroasă să vă prezint o tehnică simplă pe care o puteti folosi pentru a diminua propriile voastre tensiuni şi, de asemenea, pe care o puteti folosi pentru clientii voştri pentru a le uşura vindecarea. Aceasă tehnică numită « Respiratie conştientă conectată » sau « Rebirth », s-a răspândit în SUA pe la mijlocul anilor ’70 şi s-a dovedit deosebit de eficace pentru o gamă foarte variată de tulburări, nu numai pentru probleme emotionale şi mentale, ci şi pentru unele boli cronice. De remarcat că această tehnică a făcut ca multe din miile de persoane care au practicat-o să aibă parte de experiente spirituale profunde.

Acum, este posibil să fiti sceptici la cele expuse şi să nu credeti că o singură tehnică poate fi eficace pentru o varietate largă de tulburări care nu au, în aparentă, nimic în comun. Aceasta ar putea să semene destul de mult cu publicitatea ce se făcea în secolul trecut pentru uleiul de şarpe care se vindea ca panaceu universal, bun pentru toate durerile. Dacă aveti obiceiul să credeti că fiecare boală este provocată de un virus patogen specific, este normal să refuzati indicatiile uleiului de şarpe, dar dacă, până la urmă, considerati că orice cauză de boală nu este decât rezultatul transformării patologice prin intermediul câtorva procese fiziologice dominante, atunci marea eficacitate a Rebirth-ului devine mult mai de înteles. Această tehnică pare să exerseze actiunea sa în mod preponderent asupra a două procese simple :

  1. constructia şi mentinerea sănătătii tesuturilor care-şi pot exercita functia normală ;
  2. eliminarea deşeurilor metabolice în afara celulelor şi lichidelor organice.

Vitalitatea sau starea de sănătate sunt în strânsă legătură cu viteza corpului, prin functiile sale anabolice si catabolice, de a transforma energia. Cu cât mai rapid fabricăm, reparăm sau înlocuim materialele uzate, cu atât mai bună este sănătatea noastră. Cu cât mai rapid eliminăm deşeurile rezultate din acest proces sau din distrugerea tesuturilor îmbătrânite, cu atât corpul se păstrează în armonie cu propriile sale mijloace. Mecanismele homeostatice ale corpului functionează minunat, mai ales dacă nu îl îndopăm cu substante pentru care nu a fost niciodată construit cum ar fi hidratii de carbon rafinati, cafeina şi nicotina, metalele grele care poluează aerul nostru şi apa noastră. Dacă nu eliminăm substantele toxice cu aceeaşi viteză cu care le ingerăm sau cu care le fabricăm, se produce o acumulare progresivă de astfel de substante cel mai adesea în tesuturile grase ale corpului. Mecanismele naturale ale organismului se slăbesc suficient ca să poată să apară boala. Una din aceste boli ar putea fi chiar şi « bătrânetea ». Avansăm deci ipoteza că boala ar putea fi îndepărtată iar bătrânetea decalată sau în parte încetinită dacă am furniza corpului o cantitate suficientă de elemente de constructie de care are nevoie, eliminând orice sursă de poluare şi mărind eficienta eliminării deşeurilor şi, deci, mentinând o activitate normală.

Acum este important să apreciem rolul jucat de respiratie, dar nu a capacitătii sale de a extrage oxigenul din aer, ceea ce ne permite să îndeplinim orice activitate fizică, ci să apreciem functia sa de eliminare a deşeurilor. Spre mirarea noastră, numai 3% din deşeuri sunt eliminate prin materiile fecale şi 7% prin urină. Pielea noastră filtrează 20% iar restul de 70% trebuind să se elimine prin respiratie.

Nu discut acum despre importanta unui regim corect, a unei ape pure, nici a unei bune transpiratii. Vă atrag însă atentia asupra activitătii desfăşurate prin respiratie.

 Vitalitatea, sau starea bună de sănătate, este în strânsă legătură cu viteza corpului de a transforma energia

Rebitrh-ul este, înainte de toate, un fel de a respira care se poate învăta în câteva şedinte şi care poate fi practicat fără restrictie. De fiecare dată când sunteti stresati puteti să vă destindeti în acest mod. De câte ori sunteti oboist, puteti să faceti Rebirth şi vă regenerati. Puteti, de asemenea, să-i învătati pe clientii d-voastră pentru a-i ajuta să-şi regăsească şi să-şi mentină sănătatea. Se învată uşor şi se poate practica fără pericol.

Ca să fac o descriere succintă a Rebirth-ului, aş zice că este o tehnică de respiratie în cursul căreia persoana inspiră profund şi amplu fiind atentă să urce aerul cât mai sus, în partea superioară a pieptului, în spatiul pulmonar neutilizat în mod obişnuit, apoi se expiră imediat fără pauză, relaxându-se şi lăsând suflul să iasă fără efort, fără să se împingă aerul şi fără să modificăm fluxul de aer. Respiratia trebuie să fie continuă, fără nici o pauză, fără retentia suflului nici la inspir, nici la expir. Expiratia trebuie să fie fără efort şi rapidă, tensiunile nu mai sunt mentinute de muşchii intercostali care ridică cutia toracică şi nici de diafragmă. Atunci, aceşti muşchi reiau pozitia lor initială iar la expir aerul este expulzat din plămâni.

 Un mecanism natural de vindecare

Acest mod de respiratie nu este o hiperventilatie. Este pur şi simplu o metodă care permite fiecăruia să respire continuu şi nu intermitent. Această respiratie deschide spatiul pulmonar altfel neutilizat şi, de aceea, putem să o numim supraventilatie. Prin faptul că expirul nu este nici fortat, nici prelungit, nu poate să fie vorba despre o eliminare excesivă de CO2, fenomen care este la originea hiperventilatiei.Dacă perseverăm cu această respiratie conectată, imagini şi sentimente se elimină din câmpul conştiintie noastre şi încetează să aibă repercusiuni psihologice asupra vietii noastre

Leonard Orr, fondatorul Rebirth-ului, consideră respiretia ca pe un mecanism natural de vindecare căci, dacă practicăm respiratia conectată o oră sau chiar mai mult, suntem într-o stare de conştiintă de «Aici şi Acum » prin care vechi imagini şi sentimente ale trecutului ne traversează. Perseverând în această tehnică, aceste imagini şi sentimente ies din câmpul nostru de conştiintă şi încetează să aibă repercursiuni psihologice asupra vietii noastre.

Leonard Orr afirmă că dacă tinem atâta la vechile noastre reactii emotionale este datorită conceptului de supravietuire apărut în   circumstantele care au îsotit momentul naşterii noastre. Cea mai mare parte a oamenilor, de-a lungul istoriei omenirii, nu au fost nici conceputi, nici purtati, nici nu au fost născuti printr-un act de iubire conştientă – ci dimpotrivă, o multime de gânduri şi de sentimente negative sunt legate de aceste etape ale vietii. Viata, prin ea însăşi, era « aşa de brutală, aşa de teribilă şi aşa de scurtă » în cea mai mare parte a istoriei umanitătii, încât iubirea a fost confundată aproape din necesitate cu angoasa sau chiar mai rău. Când progresele tehnologiei au permis suficiente diferente în lumea occidentală pentru a răspunde cât mai bine cerintelor de lux şi abundentă, aceleaşi progrese sustrăgeau mamelor posibilitatea de a concepe în iubire. Lumea medicală au preluat ştafeta cu anestezicele lor şi cu forcepsul : ei fac din naştere o veritabilă încercare în timpul căreia mamele, anesteziate de cele mai multe ori, nu pot juca nici un rol conştient.

De un secol, femeile occidentale au născut în stare de inconştientă în corp (peridurala) fiind incapabile de efortul de a împinge şi de a ajuta, deci, copilul să coboare prin canal şi să iasă. Chiar şi bebeluşul este anesteziat odată cu mama lui şi datorită acestui fapt are mai putină energie ca să-şi creeze o cale şi să se degajeze. El se regăseşte astfel în cea mai mare parte a timpului destul de afectat (în suferintă) încât respiratia lui să fie întârziată.

Respiratia conectată recrează pentru creier aceleaşi conditii care existau în timpul gestatiei  membrii personalului medical care se ocupă de naşteri, care au păstrat în ei înşişi aceleaşi angoase legate de naştere, intervin pentru a « delivra » bebeluşul folosind în mod inconştient stimulatori dureroşi pentru a convinge copilul să inspire pentru prima oară.

Nu mă miră absolut deloc că cea mai mare parte dintre noi nu suntem nerăbdători să retrăim aceste evenimente atât de încărcate de elemente negative şi că suntem fixati aceloraşi clişee de origine care ne fac să asociem supravietuirii durerea, sufocărea, abandonulul, inconştienta şi lupta.

Este foarte greu, către imposibil să ne amintim cele mai vechi amprente înmagazinate în conştiinta noastră numai dându-le atentie. Este atâta încărcătură emotională legată de aceste imagini încât individului îi este teamă să le confrunte sau se simte rănit în mod dureros şi-şi retine suflul. Oricare ar fi emotia, dacă amintirile asociate ei nu sunt agreabile sau plăcute, respiratia este perturbată. Si puteti întelege cu uşurintă că prezenta unei alte persoane cu experientă este necesară în timpul primelor şedintede Rebirth, în principal pentru a incita clientul să respire atunci când vechi amintiri urcă la suprafata conştiintei şi perturbă ritmul continuu al respiratiei. Odată ce acesta a lăsat să treacă vechile materiale încărcate emotional şi odată ce respiratia le-a dizolvat cu apă şi CO2, atunci respiratia nu mai poate fi întreruptă de vechile suferinte trecute, de vechile îngrijorări, de temeri, de furii, de ruşine, de vină sau nelinişti. Respiratia conectată îşi îndeplineşte, în sfârşit, functiile sale de purificare a elementelor negative, de dezvoltare a sănătătii şi de evolutie.

Mecanismul respirator care guvernează în deblocarea vechilor fixatii din conştiintă pentru a se ‘aduce la zi’ în Aici şi Acum nu este încă înteles în totalitatea sa. Se poate să se datoreze faptului că respiratia conectată recrează pentru creier aceleaşi conditii ca în perioada de gestatie când schimbul placentar asigura fătului un aport continuu de oxigen şi o eliminare constantă de deşeuri.

Respiratia conectată îndeplineşte în sfârşit functia sa de purificare

Cu toate că mama a putut avea tot felul de emotii şi de gânduri fabricând astfel substante chimice care traversează filtrul placentar perturbând respiratia , schimbul osmotic prin placentă a rămas totuşi continuu şi nu sacadat cum este cazul celor mai multi din indivizii care nu au avut încă o primă experientă de Rebirth şi aceasta până când abandonează asocierea respiratiei cu emotia. Atâta timp cât această legătură nu s-a dizolvat, persoana are tot interesul să beneficieze de prezenta unui practician de Rebirth competent, antrenat, intuitiv şi pozitiv alături de el.

Importante transformări pozitive în câteva şedinte

 Eficacitatea respiratiei conectate este, fără îndoială, datorată faptului că inspirul profund face nu numai să retrăiască spatiul pulmonar rămas « paraliazat » datorită temerilor, dar şi reteaua de capilare din substanta profundă a creierului, în tesuturile care înconjoară ventriculele laterale.

Oricare ar fi mecanismele particulare prin care actionează Rebirth-ul, evidenta eficacitătii sale este dovedită pe deplin. Ca dovadă, mii de practicieni de Rebirth au ajutat alte mii de persoane, victime ale unor probleme psihice importante cum ar fi alcoolismul, anorexia nervoasă, artrita, astmul, intoxicatiile cu barbiturice, cu cafeină, sau nicotină ş.a.

De asemenea, epilepsia, hipertensiunea, tulburările menstruale, obezitatea, tulburări digestive, tulburări circulatorii, paralizia post-traumatică, nenumărate tulburări respiratorii, etc, au fost ameliorate, unele chiar vindecate prin Rebirth. Dincolo de acest larg evantai de boli, tot felul de tulburări psihotice sau nevrotice au fost « riberth-sate » cu succes şi au avut parte de transformări pozitive importante care s-au instalat destul de repede.

Dar, persoanele care au devenit practicieni de Rebirth, având la bază tot felul de meserii şi vocatii, nu au făcut o cercetare pur ştiintifică şi nu şi-au propus să pună un diagnostic initial clientului.

O metodă sigură, uşoară, agreabilă, ratională şi eficace pentru vindecarea corpului, spiritului, inimii şi sufletului

 Recomandând Rebirth-ul clientilor voştri, nu contribuiti numai la binele lor general, dar puteti fi şi instrumentul realizării unei alte surse de linişte şi fericire.

Dacă vă interesează să învătati Rebirth-ul sau să cunoaşteti relatiile între naştere şi dezvoltarea unui sistem negativ de gândire, există formatii în Rebirth.

Sper că am reuşit să vă transmis mesajul meu sincer despre Rebirth împreună cu ideea că este o metodă sigură, uşoară, agreabilă, ratională şi eficace pentru vindecarea corpului, spiritului, inimii şi sufletului.

 

 

 

DECODAJUL EMOTIONAL SI RESPIRATIA CONSTIENTA (REBIRTH)

 

 Respiratia Conştientă este o practică blândă, profundă, proprie inteligentei suflului. Este un proces care permite o lectură conştientă a memoriei corpului  şi eliberarea energiilor stagnante, a blocajelor acumulate (engramate) până la nivel celular. Este bazată pe o tehnică de unire a inspirului cu expirul, de unde denumirea de  Respiratie Conectată, un instrument care ne permite să plonjăm în propria noastră memorie celulară, inconştientă, începând cu primele trăiri din perioada intrauterină şi perinatală. Este o călătorie în trecutul nostru emotional pe care o parcurgem în sensul importantei evenimentelor care ne-au marcat (Decodaj Emotional), procesul de vindecare având loc în acelaşi mod.

Noutatea acestei tehnici constă în faptul că fiecare persoană îşi conduce ea însăşi terapia, în mod responsabil şi adaptat. Procesul are loc, pe de o parte, în discutiile purtate cu practicianul de Rebirth, printr-o abordare conştientă şi responsabilă a propriilor blocaje şi limitări şi, pe de altă parte, prin trăirea lor directă şi eliberarea acestora prin intermediul tehnicii respiratorii.

Respiratia conştientă în apă caldă şi în apă rece : dezvăluie alte profunzimi ale fiintei  de la retrăirea naşterii cu primele senzatii şi emotii, până la evacuarea şi eliberarea energiei unor sentimente încărcate negativ cum ar fi furia, frica sentimentul de izolare sau abandon, culpabilitatea ş.a.

Bineînteles, totul decurge pentru a evita dependenta de practician. Aşadar este vorba de un proces interior şi spiritual  care se moduleaza pentru fiecare în mod specific şi creator.

Această tehnică nu are, în principiu, nici o contraindicatie.

CE NE POATE ADUCE RESPIRATIA CONSTIENTA : evacuarea tensiunilor fizice şi dezintoxicarea organismului ; conştientizarea limitărilor care ne blochează vitalitatea şi bucuria de a trăi ; eliberarea de suferintele emotionale ; întelegerea a ceea ce suntem ; afirmarea firească a ceea ce suntem ; realizarea propriei vointe ; anclanşarea unei transformari profunde.

REBIRTH ORIGINI SI BAZE SPIRITUALE,

Între anii 1962-1974 în California, Leonard Orr, părintele Rebirth-ului, pune bazele şi perfectionează o metodă de dezvoltare personală şi de vindecare emotională formată dintr-o tehnică de respiratie pe care el o numeşte Rebirth (Renaştere) sau Respiratie conştientă. Practicând el însuşi foarte mult acest tip de respiratie, fie în apă caldă, fie întins pe spate, cu ochii închişi, a putut observa că o serie de amintiri fizice sau emotionale, se trezesc în mod spontan, fiind însotite de o evacuare emotională importantă.

Încă din anul 1990, în Franta, Patrice Ellequain şi Beatriz Santos organizeaza stagii de formare a  practicienilor în Respiratie conştientă şi, începând cu anul 1993, au format OSE (Organisation de Séminaires d’Evolution).  La initiativa lor s-a creat în Franta en 1995, apoi în Italia în 1999, o asociatie profesională europeana de praticieni în Respiratie conştientă OSER (Organismes & Services Européens de Rebirth).

Descoperirile aduse prin Respiratia Conştientă sunt coroborate de mai multi ani cu investigatiile ştiintifice realizate în sânul APPPAH (Association for Pre and Perinatal Psychology and Health), care se înscriu în domeniul psihologiei pre şi perinatale.

 

 

 

DINCOLO DE GAND

 

Namaskar tuturor.

Vreau doar sa va spun cateva cuvinte si sa va doresc o zi frumoasa.

Este atata putere in mine pentru ca noi sa putem crea o lume a pacii; eu cred in aceasta cu fiecare fibra a fiintei mele. Dar cred intr-adevar in aceasta doar daca incepem cu noi insine.

Daca noi dorim o schimbare in lume, aceasta trebuie sa inceapa cu noi. Daca noi vrem sa vedem pacea in lume, noi trebuie sa ne straduim sa aducem pace, in gand, in vorba si in fapta. Si acest lucru este posibil pentru noi; este posibil.

Daca noi am putea trai in acel spatiu, de dincolo de gand…Cand noi suntem prinsi in ganduri, ne putem pierde energia. Putem fi condusi de ganduri, putem fi furati de emotii. Dar daca invatam sa traim in acel spatiu de dincolo de gand …Acel spatiu este cel in care se afla observatorul. Voi sunteti un observator. Nu va dati seama de aceasta, dar o parte din voi intotdeauna observa lumea. Iar voi puteti observa ganduri si sentimente fara sa le judecati. Aveti aceasta putere. Dar unii dintre noi nu stiu aceasta. Noi judecam fiecare gand, judecam cu gandul si judecam gandurile. Daca ati putea sa va intoarceti la acel loc, in care sa putem privi ca un copil, fara judecata. Sau sa vedem ca un intelept, fara sa judecam. Atunci noi am simti adevarata putere pe care o avem in noi, ca fiinte umane. A trai in sacralitate inseamna a trai intr-un loc fara judecata.

Dar nu uitati, a judeca nu inseamna sa nu inventariati. Voi aveti nevoie sa inventariati, sa evaluati. Dar idea este sa nu va inchideti intr-o cutie si sa spuneti: aceasta este asa, aceasta este asa, aceasta este asa. Aceasta este buna, aceasta este rea. Puteti mentine o idee in voi, dar sa nu o faceti adevarul vostru. Ea se poate schimba. Puteti sa mentineti cu flexibilitate idea in voi, sustinand-o pentru moment, dar sa nu o considerati adevarul vostru etern. Aceasta inseamna sa traiesti fara sa judeci; sa fii capabil sa inventariezi si sa evaluezi folosind intelectul. Dar sustineti aceasta (idee) doar ca pe un adevar de moment. Aceasta se poate schimba maine. In felul acesta sunt inteleptii. Sa vedeti fiecare lucru asa cum este, in fiecare moment.

Puteti trai in acel spatiu, unde sunteti dincolo de gand, dincolo de judecata? Este posibil; acolo incercati voi sa fiti in meditatie. Daca ati putea, sa mergeti intr-un spatiu in care sa priviti la gandurile voastre, dar sa nu deveniti gandurile voastre. Sa puteti privi emotiile voastre, dar sa nu deveniti emotiile voastre. Daca deveniti ganduri si emotii, atunci voi deveniti cel care sufera, deveniti persoana ratata, deveniti cel care este slab.

Dar daca traiti dincolo de gand, voi puteti vedea toate aceste ganduri si emotii venind in voi; dar voi nu le pastrati. Stiti ca ele sunt schimbatoare. Sa nu le pastrati.

Voi puteti sa va identificati cu ele daca doriti, sau puteti sa le alungati. Aceasta inseamna maiestrie. Puteti sa procedati asa astazi? Puteti vedea supararile venind spre voi, puteti vedea judecata venind in voi, dar voi stati retrasi si mentineti-le in voi, sub control.

Aceasta este puterea pe care o avem. Aceasta este puterea pe care o avem ca fiinte umane, aceasta este puterea pe care voi va permiteti sa o pierdeti.

Acestea sunt gandurile pe care sa le contemplati pentru astazi. Sa aveti cu totii o zi minunata.

Dumnezeu sa va binecuvinteze.

Namaskar.

 

 

 

  Nu mà intereseaza ce faci tu pentru a-ti câstiga existenta,

 

Vreau sà stiu ce foc arde în tine si dacà ai cutezanta sa visezi la realizarea a ceea ce porti în inima ta.

Nu ma intereseazà câti ani ai,

Vreau sà stiu dacà îti asumi riscul sà pari nebun în numele iubirii tale, viselor tale si aventurii care este viata ta.

Nu ma intereseazà care planetà este în careu cu luna,

Vreau sà stiu dacà ai atins centrul propriei tale tristeti, dacà te-ai deschis datorità tràdàrilor vietii sau dacà te-ai asprit si dacà te-ai închis de teama unui necaz viitor.

Vreau sà stiu dacà poti sà te asezi cu durerea, a mea, sau a ta, farà sà încerci sà o ascunzi, sà o micsorezi sau sà o opresti.

Vreau sà stiu dacà poti sà simti fericirea, a mea, sau a ta, dacà poti dansa cu fervoare si te poti lasà complet cuprins de extaz pânà în vârful degetelor de la mâini si de la picioare fàrà sà spui cà trebuie sà fim atenti si realisti ca sà nu cumva sà uitam care sunt limitele fiintelor umane.

Nu mà intereseazà dacà ceea ce-mi spui este adevàrat,

Vreau sà stiu dacà esti gata sà-i deceptionezi pe ceilalti ca sà ràmâi sincer cu tine însuti si dacà poti suporta sà fi acuzat de tràdare dar sà nu-ti tràdezi propriul suflet.

Vreau sà stiu dacà poti sà fi fidel si deci demn de încredere.

Vreau sà stiu dacà poti vedea frumosul chiar dacà nu-i tocmai dràgut în fiecare zi,

si dacà tu poti simti cà sursa vietii tale rezidà în prezenta Sa.

Vreau sà stiu dacà poti trài esecurile, ale mele, sau ale tale, si totusi sà continui sà stai drept pe marginea lacului si sà strigi càtre argintata lunà plinà :

« Da ! ».

Nu mà intereseazà unde locuiesti si cât câstigi,

Vreau sà stiu dacà te poti trezi dupà o noapte de tristete si de disperare, de îndoialà sau durere si sà faci ceea ce trebuie fàcut pentru copii.

Nu mà intereseazà cine esti si cum ai ajuns pânà aici,

Vreau sà stiu dacà poti sà stai în mijlocul focului alàturi de mine si sà nu renunti.

Nu mà intereseazà ce ai învàtat sau unde ai învàtat si cine te-a învàtat ceea ce sti,

Vreau sà stiu ce te hràneste din interior când totul se pràbuseste în jurul tàu.

Vreau sà stiu dacà poti sà ràmâi singur cu tine însuti si dacà esti fericit într-adevar în propria ta companie în aceste momente de vid.

 

 

 

La respiratie constienta te intorci doar cand ai ramas fara aer.

 

Dupa luni in care “prea mult din prea multe” ma lasasera cu prea putin aer, intr-o zi am simtit ca daca m-as urca pe un munte si as respira toata valea, nu mi-arajunge.

Atunci am inceput sa lucrez cu Amalia.

La primele doua sedinte doar am vorbit si am desenat.

Doua luni am adormit la 10 minute dupa ce incepeam sa respir.

In urmatoarele doua luni, ma opream din respiratie pentru ca mi se facea foame.

La respiratie constienta este ca si cum ai sta intins pe nisipul ud de la marginea marii, in timp ce valurile te spala incet.

Aerul respiratiei este un flux si un reflux circular, iar atunci cand il simti echilibrat si continuu, incepi sa devii constient ca respiri.

Constientizarea capacitatii esentiale de fiinta vie te ajuta sa calatoresti in tine, sa-ti vezi in culori fiecare organ, sa descoperi noduri critice ale corpului tau, sa vezi cate suferinte a adunat sufletul si in cate locuri nestiute din corp le-a ascuns.

Respiratia constienta este o poarta larg deschisa spre tine si o fereastra spre univers. Cel mai concret rezultat este ca iti reda libertatea totala pe care ti-ai refuzat-o pana ai ramas fara aer.

Te reda tie insuti pentru tine si te intoarce la starea in care totul devine posibil.

Pentru ca sa ajungi la acest rezultat, sunt cateva lucruri simple pe care este bine sa le pastrezi asa.

• Sa-ti lasi limitele deoparte ca sa se dilueze deplin;

• respiratia te duce acolo unde vrea sufletul, nu mintea.

• Sa ai curajul si bucuria de a te descoperi asa cum nu te-ai cunoscut niciodata.

• Sa-ti iei ragazul sa rasufli, sa gasesti o vreme sa respiri, pentru ca mai mult timp vei avea doar daca iti dai voie.

 

 

 

DESPRE AMALIA …

 

In drumul meu catre vindecarea unei traume puternice pe care mi’a cauzat’o despartirea brutala si plina de haos de tatal baietelului meu, cand acesta avea doar trei ani, am ajuns la niste cursuri la Chicago, unde Caroline Myss, « animatoarea » acestor cursuri, m’a diagnosticat cu un serios dezechilibru energetic dintre partea inferioara a corpului si cea superioara, sugerandu’mi terapia cu un osteopat. Astfel, am ajuns la Mircea, sotul Amaliei, cu care am facut cateva sedinte de echilibrare.

Stand de vorba cu Mircea, el mi’a sugerat sa ma intalnesc cu Amalia, pentru o scurta sedinta de terapie prin florile bach. Dar cu ea, am inceput un altfel de calatorie, un drum terapeutic prin respiratie, si mai ales intalnirea cu un altfel de « duhovnic » spiritual, cu care am parcurs un drum lung spre vindecare.

Amalia este ca o boare de vant de primavara… asa am perceput’o la inceputul sedintelor noastre de terapie, in cadrul carora ma simteam protejata de aceasta prezenta sincera, ea insasi vindecata de prejudecata judecarii aproapelui si de ceea ce este plumb in fiinta unui om.

Prin suita de 12 sedinte prin care Amalia identifica un mecanism personal al blocajului emotional al fiecarui pacient, ea ne aduce catre un punct in care impreuna, identificam acel mecanism, cu care fiecare venim pe pamant, ca un gen de « soft » care in momente de dezechilibru, ne incurca si ne activeaza aceasta zona, care ea insasi devine motorul vietii noastre, preluand controlul. Atentia pe care o are pentru fiecare moment al procedeului de analiza, conlucrand pentru a ajunge la identificare, face ca

Amalia sa fie ca o sageata care tinteste la punctul precis de unde incepe vindecarea…

Astfel, cu ajutorul Amaliei ajungem sa identificam acest mecanism, caruia cu grija, ea ii identifica o « mantra » de centrare, cu ajutorul careiea, de cate ori cadem in situatii de vartej emotional si de dezordine, ne putem recentra prin constientizarea acestui mecanism si a reversului acestuia.

Pe drumul meu personal catre vindecare, am vazut o suita de pshihologi, am participat la variate cursuri, strabatand cu minutiozitate aceasta « Golgota » a durerii personal – familiale. Putini sunt acei terapeuti care sa fie ei insasi vindecati si sa fi reusit sa alchemizeze plumbul in fulgi… In acest context, Amalia este un spirit inalt, care inainte sau alaturi de impecabila formare profesionala, in tara si in Franta, alaturi de experti de talie mondiala are intuitia cazului, care ii este data, cred, de insasi personalitatea si inaltul nivel de constientizare la care s’a « inaltat ».

Amalia este liantul dintre cel care cauta drumul catre propria’i lumina si « reservoirul » personal de lumina al acestuia … O recomand cu cea mai sincera caldura !