Suntem mandri de activitatea noastra de voluntariat!

In fiecare an echipa noastra, impreuna cu studenti ai Institutului, ofera consultatii de osteopatie gratuite pentru copiii de la Casa de Copii Sf Iosif din Odorheiu Secuiesc.

Am participat si dorim sa participam in continuare la concursurile de maratoane montane.

Mai multe informatii gasiti pe pagina noastra de Noutati.

Daca va place ceea ce facem si doriti sa ne sustineti activitatea, va invitam sa redirectionati 2% din impozitul pe venit. Gasiti mai jos toate informatiile necesare acestui demers.

 

Directioneaza 2% din impozitul pe venit

Sistemul 2% permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze, fara costuri suplimentare, 2% din impozitul lor pe venit, datorat statului, catre o organizatie neguvernamentala.

Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat de cetateni!

Procedura este simpla:

Pasul 1: Descarca formularul de mai jos

Click AICI pentru a descarca

 

Pasul 2: Completeaza formularul

Anul pentru care se face declaratia este 2018.

Datele personale se completeaza de mana in doua exemplare:

Pentru venituri din salariu, formularul 230 se completeaza cu datele de identificare (pct. I), mentionarea sursei venitului (pct. II) si semnatura. Restul rubricilor se completeaza doar daca este cazul. 

Pentru alte venituri inafara salariuluiformularul 200 a fost inlocuit cu declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice care se completeaza si depune doar online.
Model al declaratiei unice puteti gasi in LINK dar luati in calcul ca se depune doar online.

Atentie! Nu trebuie completata suma ce urmeaza a fi virata. Ea se calculeaza automat ca 2% din impozitul datorat catre stat. Conform art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat.”

 

Pasul 3: Depune formularul

Originalul se depune la:

a) organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;

b) organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice;
‐ copia se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.

Formularul se depune in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.

Formularele pot fi depuse si prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro, de catre contribuabilii detinatori de certificate digitale, care semneaza in nume propriu declaratia.

Lista adreselor Administratiilor Finantelor Publice o gasiti in LINK

Data limita de depunere este 31 iulie 2019