Nașterea osteopatiei

 

Osteopatia, ce poveste!!!!

Totul a început acum aproape 150 de ani ...

Osteopatia a fost creată în 1874 în Virginia de un medic american, Andrew Taylor Still. Născut în 1828, fiul unui pastor metodist, fermier și, de asemenea, medic, a decis în 1853 să învețe medicina sub supravegherea tatălui său. A participat la războiul civil american ca medic și chirurg și a disecat multe cadavre pentru a-și lărgi cunoștințele despre corpul uman. Apoi s-a mutat la Baldwin unde va continua să practice medicina și să studieze diferitele sisteme vasculare, nervoase, osteo-articulare și musculo-ligamentare, împingându-și noțiunile din ce în ce mai departe. În 1864, când trei dintre copiii săi au murit de meningită, ineficacitatea medicamentulor i-a ridicat multe intrebari lui Andrew Taylor despre funcționarea organismului nostru și multe îndoieli cu privire la eficacitatea remediilor folosite in acea vreme. El a abandonat treptat medicina alopată pentru a se interesa de demersul său osteopatic. El se va dedica noii sale abordări bazate pe tehnici manuale menite să restabilească mobilitatea la structurile corpului uman. El era convins că organismul nostru este înzestrat cu capacități de auto-vindecare și mijloace naturale pentru a lupta împotriva patologiilor.

În 1874, el a stabilit principiile osteopatiei pe baza cunoașterii sale perfecte despre anatomia și fiziologia corpului uman. Apoi, în 1892, a fondat prima școală de osteopatie, Școala Americană de Osteopatie, la Kirsville.

Osteopatia a apărut pentru prima dată în Europa în 1917, când John Martin Littlejohnn, student al lui Andrew Taylor Still, a fondat Școala Britanică de Osteopatie la Londra. Această școală va fi la originea curentului osteopatic european.

În anii '50, această disciplină a ajuns în Franța prin osteopatii instruiți în Anglia. Societatea franceză de osteopatie a fost fondată în 1952 de către doctorul Lavezzari. În această perioadă, Paul Gény, fost și elev al Școlii Britanice de Osteopatie, a deschis la Paris Școala franceză de osteopatie.

Ca și în Statele Unite, fenomenul s-a dezvoltat treptat și s-au vazut efectele benefice și rezultatele pozitive pe care le-a adus osteopatia.

Osteopați celebri

Ca în orice disciplină, unii osteopați au lăsat o amprentă mai mare de-a lungul timpului prin descoperirile, progresele lor sau munca lor în profesia noastră.

  •    Andrew Taylor Still: Evident, creatorul osteopatiei trebuia să fie primul pe această listă.
  •    John Martin Littlejohn: elevul A.T. Cu toate acestea, el a continuat activitatea profesorului său prin crearea în Anglia a Școlii Britanice  de Osteopatie care ar fi inițiatorul curentului osteopatic european.
  •    William Garner Sutherland: de asemenea student la Still, este considerat părintele osteopatiei craniene.
  •    Rollin Becker: antrenat de A. T. Still și W. Sutherland, el a definit că sănătatea bună a unui individ depindea de mobilitatea bună a  țesuturilor sale și a explicat această idee în cartea sa „Viața în mișcare”.
  •    Viola Frymann: osteopat american, este recunoscută la nivel mondial pentru practicarea osteopatiei craniene pediatrice.

 

Osteopatia in lume

mai multe detalii aici >>