Institutul Român de Osteopatie (IRO) are ambitia de a perpetua in Romania un mod de tratament bazat pe evaluarea holistica a pacientilor urmarind restabilirea starii de sanatare. Constructia in care ne-am angrenat aici este trainica pentru ca scopul nostru este sa facem din osteopatie modul de insanatosire al viitorului.

IRO pune accentul pe osteopatia traditionala, pe notiunea subtila de respiratie primara si pe cea de unitate corporala.

Daca vrei sa devii parte din comunitatea viitorilor osteopati scoliti la IRO, trebuie sa intelegi care sunt beneficiile reale pe care le ai invatand o profesie a viitorului in scoala noastra.

 

 

Echipa pedagogica

IRO este o scoala romaneasca ce valorizeaza cunoasterea osteopatica acumulata in Franta.

Vei invata direct de la Osteopati D.O. in principal romani si francezi, cu experienta ampla in domeniu, care sunt incantati sa formeze viitorii osteopati din Romania.

Te vor instrui medici, 8 osteopati D.O., 2 profesori universitari, 4 formatori si 3 profesori in curs de a obtine diploma de formator - o echipa in continua dezvoltare.

 

 

Metoda

 

Am definit in cel mai cuprinzator mod calitatea si durata de studiu teoretic si practic: 2520 ore de formare si studiu individual + 240 ore de practica clinica.

-          Clinicat de Osteopatie de patru ani (CTO - Certificat Tehnici Osteopatice): 920 de ore de formare din care 120 de ore de practica clinica, la care se adauga 220 de ore studiu individual per an scolar - devii Certificat in Tehnici de Osteopatie.

-          Rezidentiat in Osteopatie de doi ani (DO - Diploma de Osteopatie): 520 de ore de cursuri de specializare, din care 120 de ore practica clinica, la care se adauga 220 ore de studiu individual per an scolar - devii Osteopat D.O.

Punem accentul pe formarea unei capacitati de perceptie manuale, extrem de fine, a ritmurilor subtile ale corpului.

Asiguram asistarea in cabinet, practica in cabinet sub supraveghere, practica clinica.
Programa de la IRO cuprinde materiile medicale de interes in osteopatie: anatomia, biomecanica, fiziologie, fiziopatologie, traumatologie, radiologie, farmacologie, psihologie.

Curriculum OsteoRe este conform Referentiarului de Tehnici Osteopatice din Franta si “Benchmarks for Training in Osteopathy”- OMS 2010.

Promovare si comunitate

OsteoRe isi propune sa promoveze constant scoala si profesia de osteopat in media din Romania, in speranta ca si absolventii scolii vor beneficia de aceasta expunere.
Studentii IRO devin membri simpatizanti ai Asociatiei OsteoRe, datele lor de contact fiind publicate pe site-ul Scolii.

Colegiul Osteopatilor din Romania

Pentru a ne proteja valoarea formarii si a profesiei am creat Colegiul Osteopatilor din Romania (COR) in care va puteti inscrie inca din anul V.