Institutul Român de Osteopatie (IRO) are ambiția de a perpetua în România un mod de tratament bazat pe evaluarea holistică a pacienților urmărind restabilirea stării de sănătate. Construcția în care ne-am angrenat aici este trainică pentru că scopul nostru este să facem din osteopatie modul de însănătoșire al viitorului.

IRO pune accentul pe osteopatia tradițională, pe noțiunea subtilă de respirație primară și pe cea de unitate corporală.

Daca vrei să devii parte din comunitatea viitorilor osteopați scoliți la IRO, trebuie să înțelegi care sunt beneficiile reale pe care le ai învatând o profesie a viitorului în școala noastră.

 

 

Echipa pedagogică

IRO este o școală românească ce valorizează cunoașterea osteopatică acumulată în Franța.

Vei învăța direct de la Osteopați D.O. în principal români și francezi, cu experiență amplă în domeniu, care sunt încântați să formeze viitorii osteopați din România.

Te vor instrui medici, 8 osteopați D.O., 2 profesori universitari, 4 formatori și 3 profesori în curs de a obține diploma de formator - o echipă în continuă dezvoltare.

 

 

Metoda

 

Am definit în cel mai cuprinzator mod calitatea și durata de studiu teoretic și practic: 2520 ore de formare și studiu individual + 240 ore de practică clinică.

-          Clinicat de Osteopatie de patru ani (CTO - Certificat Tehnici Osteopatice): 920 de ore de formare din care 120 de ore de practică clinică, la care se adaugă 220 de ore studiu individual per an școlar - devii Certificat în Tehnici de Osteopatie.

-          Rezidențiat în Osteopatie de doi ani (DO - Diploma de Osteopatie): 520 de ore de cursuri de specializare, din care 120 de ore practică clinică, la care se adaugă 220 ore de studiu individual per an școlar - devii Osteopat D.O.

Punem accentul pe formarea unei capacități de percepție manuale, extrem de fine, a ritmurilor subtile ale corpului.

Asigurăm asistarea în cabinet, practica în cabinet sub supraveghere, practică clinică.
Programa de la IRO cuprinde materiile medicale de interes în osteopatie: anatomia, biomecanica, fiziologie, fiziopatologie, traumatologie, radiologie, farmacologie, psihologie.

Curriculum OsteoRe este conform Referențiarului de Tehnici Osteopatice din Franța și “Benchmarks for Training in Osteopathy”- OMS 2010.

Promovare și comunitate

OsteoRe își propune să promoveze constant școala și profesia de osteopat în media din Romania, în speranța ca și absolvenții școlii vor beneficia de această expunere.
Studenții IRO devin membri simpatizanți ai Asociației OsteoRe, datele lor de contact fiind publicate pe site-ul Școlii.

Colegiul Osteopaților din România

Pentru a ne proteja valoarea formării și a profesiei am creat Colegiul Osteopaților din România (COR) în care vă puteți înscrie înca din anul V.